Alhamdulillah, terima kasih ya Allah!

Assalamualaikum,






Hai selamat pagi. Oh kenape pagi? Sbbnya Emy buat post ni pagi lah! Apa lh korang ni. Post kali ni bout my SPM result. Oh dapat berape eh? Hm, Alhamdulillah. But fr me, teruk! Bila org tanye je, Emy sejujur jujurnya bagitau yg Emy dpt 6a. And everyone like, 'Whoaahh hebat! Congrats ya' hm hebat ke? Kalau lah dorg tau result sbnr Emy.. Haha nak tau ke?




Takpayah lah !




Haha btw Emy buat post ni mmg nak menunjuk nunjuk result Emy yg GEMPAK tu! WTF minah ni kan, HAHA. Show off gila pig lah weh. Pigi mampoih lah! On that 23rd of March 2011, wa cakap sama lu. Nak ggur jantung ni. Pehhh, berdebar smpai tak makan. Pegi dekat tempat tuntut result then Cikgu Salmi cakap result Emy takda. Apesal tkde?




Saya: Err cikgu, result saya?(terketar ketar haha)
Cikgu Salmi: Hm result awak tak ada lah. Tahniah! Awak kene amik kat pengetua, saya taktau result awak brpe tp yg pasti awak dpt 6a dan ke atas.




Lah rupe rupenya pengetua amik sume results yg 6a dan ke atas. Dah bergenang air mata ni, bile dgr cikgu ckp mcm tu and bersalaman gn cikgu ape sume kan. Then tunggu for pengetua dtg. Then lps lame menunggu, pengetua bagi result. Dah hepy tengok slip result tu en. Tuptup terpandang kat dua subjek terakhir. Peh terkilan gila!


Emy dapat C+ for my Biology and Chemistry. WTH?! Well, Emy smmgnya bangang dlm subjek tu. Aiyyaa mcm mane nak smbung dlm sains hayat ni? Then igt nak further study in dentistry. Kene lupakan cita cita tu ke? Hurm.. Sume ni mmg salah Emy lah kan. Tak study betul betul. Ni lah rezeki Emy. Yeah agak menyesal lah kan. But dah tak guna dah, benda dh lepas. Maybe jodoh Emy dlm course dentistry tkda kut. Nthlah kan. Hopefully tak betul lah sume ni, amin




So dapat 6a but C+ in biology and chemistry ni boleh dibanggakan ke? Oh tidak sama sekali! Tp syukur Alhamdulillah lah kan. Ape lah, kang org ckp Emy ni tk pandai bersyukur plk. Yeahh manusia tk prnh bersyukur dgn apa yg dia ade. Right? Angguk angguk geleng geleng.


Okaylah, tu je fr this post. Takpayah nak cerita panjang panjang, bukannya ade org baca pun, HAHA. *sedar diri*










Bye, sekian :)


Oh btw, now i'm taken by Muhammad Hairy ♥♥♥



Terima kasih kerana sudi baca, kalau suka sila lah like :)

4 comments:

uminabilahborhan said...

okay laa tuu! kira pandai la cik amy oi! dari aku ni, 5A je. -.-

ameliamuhamadteh said...

Kite lebih kurang halal lah umi weh :)

anis razali said...

kak emy! Congrate, congrate!! :)
i miss you :'(

ameliamuhamadteh said...

thank you anis :) i miss you more darl !

Post a Comment

Belog ini adalah hak milik Amelia Muhamad Teh